Bemutatkozás

Lovas Szilárd vagyok, a „Méh Lak Kaptárgyártás” tulajdonosa.

1984.-ben Pécsen születtem. Az Általános iskolát Szederkényben, majd az épület- és bútorasztalos szakmát, és utána érettségit Bólyon a Montenuovo Nándor Szakközép- és Szakiskolában végeztem el. Az iskola után kerestem lehetőségeket, így bel-, és kültéri bútorokat készítettem, gipszkartonoztam, dolgoztam a pécsi Zsolnay kiállításon, valamint a Kodály Központon is.
Több mint 8 éve foglalkozom méhkaptárok gyártásával, vállalkozásom pedig 2013. szeptember 2-án indult el. Eddig másod állásban készítettem a kaptárokat.

A Méh Lak Kaptágyártás elindulása

Lassan 10 éve, hogy az első méhész megkeresett, hogy gyártanék-e számára kaptárokat? Ez után egyre több méhész keresett ilyen irányú kéréssel. Már a kezdetekben is több típusú kaptárt készítettem. Pl.: a Dr. Deák Gábor által kitalált Tamási féle, magyarok közül még a Tabi, Velencei, és szoknyás kialakításút. Német kaptártípusok közül Zander, Dadant, Langstroth, rakodó kaptárokat. Így mára már a Méh Lak Kaptárgyártás rendkívül széles választékkal rendelkezik, hogy kiszolgálja a méhészek igényeit. Valamint a fentiekben felsoroltakon kívül egyedi igényeket is kiszolgál.

Idővel megnőtt a méhészek részéről az igény, hogy méhésznapokon is mutassam meg a termékeim. Így a kezdetekben csak a közeli méhésznapokra látogattam el. Pl.: Kaposvár, Szekszárd, Baja. Majd ahogy, szélesedett a megrendelői köröm, bővült a látogatott méhésznapok száma. Jött, Székesfehérvár, Jászberény, pár alkalommal Nagykanizsa, egyszer Gyula (Visszatérésem várható.).

A Méh Lak Kaptárgyártás mérföldkövei:

 

Első és legfontosabb áttörést, a Bajai Méhészegyesület megkeresése hozta. (Köszönet érte Gégény Benjámin elnöknek) Az Ő megkeresése alapján készült el, az első üveg oldalfalú, és gravírozott bemutató kaptár. Annak idején azzal a kéréssel keresett meg, hogy szüksége lenne az egyesületnek, bemutató kaptárra az újonnan megnyíló Gemenci Méhészeti Gyűjtemény illat kamrájába.

Innen indultak hódító, és a fejlődés útjaira, a bemutató kaptárok.

A következő mérföldkőnek számító megrendelés, Horvátországból érkezett, a Apipharma horvát kozmetikai termékeket gyártó cégtől. ( www.apipharma.hr ) Mely szintén bemutató kaptárt rendelt, hogy nemzetközi kiállításokon bemutassák, honnan is származik az alapanyag amiből a termékeik készülnek.

 

Közben több méhészegyesület is rendelt, bemutató kaptárokat.

Országos Magyar Méhész Egyesület:

                      

Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület:

Magyar Mézút Egyesület:

Legutolsó két érdekes megrendelés:

Audi Hungária:

Mézes Gergő Méhészete:

http://www.mezesgergo.hu

Méh Lak Kaptárgyártás jövője:

Jelenleg a méz termelői méz árusítását, és a méz marketing lehetőségein dolgozunk. Mézesüveg tartó díszdobozok, valamint mézesüveg tartó polcok kialakításán dolgozunk.

Minták:

Cégadatok:

Lovas Szilárd ev.
KATA KISADOZÓ
7751. Szederkény
Orgona utca 37.
Adószám: 66344892-1-22
Nyílvántartási szám: 341608800
Számla adatok:
Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet
7754. Bóly
Rákóczi utca 7/a
Számlaszám: 50100026-10018761-00000000
IBAN szám: HU28 5010 0026 1001 8761 0000 0000